Keitä olemme

Vox Polaris

Vox Polaris on liki 40 laulajan sekakuoro, jota johtaa musiikin maisteri Jaana Turunen. Kuoromme harjoittelee pääasiassa viikonloppuisin 1-2 kertaa kuukaudessa. Toteutamme vuosittain konsertteja vähintään kahdella eri ohjelmistolla. Omien konserttien lisäksi esiinnymme erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa sekä teemme yhteistyötä muiden musiikkitoimijoiden kanssa.

Toiminta-ajatuksemme

Vox Polaris haluaa esittää laadukasta kuoromusiikkia laajalti musiikin eri genreissä. Ohjelmiston pääpaino on säestyksettömässä, a cappella kuoromusiikissa. Tavoitteemme ovat selkeästi taiteelliset, vaikka työskentelemme leppoisassa ilmapiirissä.

Haluamme tukea laulajiamme kuorotaitojen kehittämisessä tarjoamalla koulutusmahdollisuuksia. Kuoron yhtenä toimintaperiaatteena sen perustamisesta lähtien on ollut paikallisten muusikoiden työllistäminen ja kulttuurinen yhteistyö yli rajojen.

Vaikuttavia elämyksiä

Tavoitteenamme on tarjota monipuolisia ja korkeatasoisia kuorohaasteita niin laulajillemme kuin yleisöllemmekin.

Ihmisäänen sointi ja äänten yhdessä tuottamat harmoniat ovat vaikuttavia niin laulajille itselleen kuin kuulijoillekin. Siksi yhteissoinnin kehittäminen on prioriteettimme.

Arvomme

Kuoro on laulajiensa yhteisö. Rakennamme kuorokulttuuria, joka on hyväksyvä, kannustava ja inspiroiva. Erilaisuus on rikkautta, joista syntyy Vox Polariksen oma, ainutlaatuinen lopputulos.

Historiaa

Vox Polaris -kuoro on perustettu vuoden 2011 lopussa ja sen toiminta pääsi täysipainoisesti käyntiin tammikuussa 2012.

Kuoro on konsertoinut pääasiassa Kuopiossa, mutta vieraillut myös naapurikunnissa ja ollut mukana ANTI Festivaalin performansseissa 2012 (Night Tripper) ja 2018 (Still Life). Konserttiyhteistyötä on tehty lauluyhtye Campuksen, Kuopion Musiikkilukion kuoron (nyk. Taidelukio Lumitin), Mieskuoro Kuopio-Kvartetin, Maaningan seurakunnan lapsikuorojen ja Äidin Ääni -kuoron kanssa. Vox Polaris on osallistunut kahdesti Tampereen Sävel -kuorokatselmukseen.

Koulutus avainasemassa

Vox Polaris on pitänyt alusta saakka tärkeänä laulajiensa monipuolista kouluttamista.

Aiemmat johtajat

Anna Pöyhönen 2015-2017
Mari Koistinen 2012-2014

2017 -

Konserttejamme

Taiteellinen johtaja

1.8.2017 alkaen kuoron taiteellisena johtajana on toiminut MuM (Sibelius-Akatemia), laulupedagogi, kuoronjohtaja, Estill Master Trainer Jaana Turunen. Hän johtaa myös VIMMA-kuoroa ja Mieskuoro Kuopio-Kvartettia.

Turunen on toiminut aiemmin mm. tamperelaisen Händel-kuoron, perustamiensa nuorisokuoro Beatin, lapsikuoro Kukkumarallan, Kol Simcha -kuoron ja musiikkiryhmä Sabarotin johtajana.

Otteita esityksistämme

Responsorio 2021

Vanhan musiikin ja sen inspiroiman nykymusiikin vuoropuhelua ajan sillan yli. Konserttikiertue Pohjois-Savossa.

Bogoroditse Devo

Sergei Rahmaninovin sävellys Joulun tarina -konsertissamme Kuopion tuomiokirkossa 2019.

Joulun tarina -konsertit

Joulun tarina -konserttimme ovat ihastuttaneet kuulijoita vuodesta 2018 saakka.

Scroll to Top