Vox Polaris

Vox Polaris

Uusi kuoronjohtaja

Vox Polaris -kuorolle uusi johtaja

Kuopiolainen sekakuoro Vox Polaris aloittaa syksyn harjoituskauden uuden kuoronjohtajan Jaana Turusen kanssa. Elokuun alusta kuoron taiteellisena johtajana aloittanut Turunen on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri; kuoronjohtaja, laulaja ja kirkkomuusikko. Hän johtaa myös perustamansa Lauluklubi Maestran toimintaa, sekakuoro VIMMAa ja nuorisokuoro Beatia. Kuoronjohtajan kokemusta Turusella on myös tamperelaisesta Händel-kuorosta sekä erilaisista seurakuntien kuoroista mm. Tampereelta, Porvoosta ja Nurmijärveltä.

Maurice Duruflén Requim tuomiokirkkoon

Vox Polaris -kuoro valmistaa syyskauden konserttia pyhäinpäiväksi la 4.11.2017 klo 18 Kuopion tuomiokirkkoon. Ohjelmiston päänumerona tulee olemaan Maurice Duruflén Requiem. Muita konserttiin tulevia kappaleita ovat Eric Whitacren Lux Aurumque ja Sleep sekä Samuel Barberin Agnus dei. Konsertin solistina laulavat mezzosopraano Annastiina Tahkola sekä myöhemmin julkaistava baritonisolisti. Urkurina konsertissa on Anu Pulkkinen.

Kuoron ja uuden johtajan yhteisenä tavoitteena on nostaa kuoron osaamista ja parantaa sointia entisestään kohti ammattimaista tasoa. Alustavia suunnitelmia on tehty myös jo vuodelle 2018. Kevään a cappella -konsertista suunnitellaan hieman viihteellisempää.

Kuoro pitää avointen ovien päivän la 2.9. klo 10-16 kaikille kuoroon liittymisestä kiinnostuneille Rajalan koulun Saarela-salissa. Koelaulu pidetään samana päivänä klo 16. Kuoro kaipaa etenkin mieslaulajia riveihinsä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll to Top