Joulun tarina -konsertit 2019

Joulun tarina

niin kuin se on kautta vuosisatojen kerrottu

Vox Polaris -kuoron joulukonsertti
Jaana Turunen, kuoronjohto
Urpu-Maarit Bruun, lausuja

  • Nilsiän kirkko su 1.12. klo 15
  • Siilinjärven kirkko pe 13.12.2019 klo 19
  • Kuopion tuomiokirkko  ti 17.12.2019 klo 19
  • Maaningan kirkko su 22.12. klo 17

Ohjelma 10 €.

Yhteistyökumppanimme Järvi-Kuopion seurakunta, Siilinjärven seurakunta, Siilinjärven musiikinystäväin yhdistys, Kuopion tuomiokirkkoseurakunta ja Kallaveden seurakunta.

Joulun tarina vie musiikilliselle aikamatkalle joulun kertomuksiin

Vox Polaris -kuoron joulukonsertit 2019

Vox Polaris -kuoron jouluna 2018 ensiesityksensä saaneita Joulun tarina -konsertteja kuullaan tänäkin vuonna. Erinomaisen yleisöpalautteen myötä Joulun tarina esitetään neljään kertaan joulukuussa 2019: Nilsiän kirkossa 1.12., Siilinjärven kirkossa 13.12., Kuopion tuomiokirkossa 17.12. ja Maaningan kirkossa 22.12.

Joulun tarina -konserit kuljettavat kuulijat joulun ajan tapahtumien läpi. Eri vuosisatojen ja eri kulttuurien joulumusiikki tuo omat näkökulmansa ikiaikaisiin kertomuksiin ja suomalaisiin jouluperinteisiin. Joulun tarina alkaa ennustuksista ja päättyy joulun kellojen sointiin. Se kertoo Marian ja enkelin tapaamisesta, paimenista ja enkeleistä kedolla sekä itämään tietäjien vierailusta. Konsertin kohokohta koetaan seimen äärellä, O magnum mysterium, suuren salaisuuden luona. Esitys jaksottuu suomalaisten runoilijoiden runokatkelmin.

Vanhimmat konsertissa kuultavat kappaleet ovat keskiajalta, uusimmat meidän aikamme säveltäjiltä. Suomalaisten joululaulujen lisäksi kuullaan joulumusiikkia Venäjältä, Ukrainasta, Amerikasta, Ranskasta, Saksasta ja Itävallasta.

https://youtu.be/59NfhyTCjqg

Äänitettty Joulun tarina -konsertissa 2018 Vehmersalmen kirkossa.

Scroll to Top