Joulun tarina 2023 -konsertit

Vox Polaris -kuoro on luonut johtajansa taitavassa ohjauksessa monipuolisen ja
omanlaisensa joulukonserttikokonaisuuden, Joulun tarinan, jossa laulut ja runot
vuorottelevat. Konsertteja kuullaan Kuopion tuomiokirkossa 19.12.2023 sekä
Rautalammin kirkossa 21.12.2023.

Joulun tarina -konsertti kuljettaa kuulijat joulun ajan tapahtumien läpi. Eri vuosisatojen ja eri kulttuurien joulumusiikki tuo omat näkökulmansa ikiaikaisiin kertomuksiin ja suomalaisiin jouluperinteisiin. Joulun tarina alkaa ennustuksista ja päättyy joulun kellojen sointiin. Se kertoo Marian ja enkelin tapaamisesta, paimenista ja enkeleistä kedolla sekä itämään tietäjien vierailusta. Konsertin kohokohta koetaan seimen äärellä, O Magnum Mysterium, suuren salaisuuden luona. Esitys jaksottuu suomalaisten runoilijoiden runokatkelmin.

Joulun tarinan ohjelmistovalinnat tuovat hienosti esiin Vox Polaris -kuoron intohimon monenlaiseen
musiikkiin. Kuultavat kappaleet vaihtelevat ajallisesti Renessanssin ajasta nykypäivään ja ohjelmistoa varioidaan vuosittain. Ohjelmistossa tuodaan suomalaisen joulumusiikin lisäksi esiin laajasti eri maiden joulumusiikkia mm. Ukrainasta, Espanjasta, Amerikasta, Ranskasta, Englannista, Ruotsista, Saksasta ja Itävallasta. konsertti sai paljon kiitosta ja se kannusti kuoroa jatkamaan ja kehittämään joulun tarinan kertomista.

Joulun tarina 2023


Musiikillinen aikamatka läpi joulunajan tapahtumien


Vox Polaris -kuoron joulukonsertti

Jaana Turunen, kuoronjohto
Urpu-Maarit Bruun, lausuja

Kuopion tuomiokirkko
Ti 19.12.2023 klo 18

Rautalammin kirkko
To 21.12.2023 klo 18

Ohjelma 15/10 € (Alennettu hinta: opiskelijat, eläkeläiset, Rautalampi). Konsertti kestää noin tunnin.

Scroll to Top