Joulun_tarina2020

Kuuntele Joulun tarina -konsertti verkossa

Vox Polariksen Joulun tarina -konsertteja ei kuulla elävänä tänä jouluna. Nauhoitimme kuitenkin pienen katkelman siitä Kuopion kaupungintalolla samalla kuin esiinnyimme striimattuna eräälle työyhteisölle. Tämä minikonsertti on maksutta kuultavissa loppiaiseen saakka.

Sen myötä haluamme toivottaa kaikille kuulijoillemme hyvää joulua ja onnellista tulevaa vuotta! Toivottavasti tapaamme ensi vuonna Responsorio-konserttiemme merkeissä!

Joulun tarina kuljettaa kuulijat joulun ajan tapahtumien läpi. Eri vuosisatojen ja eri kulttuurien joulumusiikki tuo omat näkökulmansa ikiaikaisiin kertomuksiin ja suomalaisiin jouluperinteisiin.


Joulun tarina alkaa ennustuksista ja päättyy joulun kellojen sointiin. Se kertoo Marian ja enkelin tapaamisesta, paimenista ja enkeleistä kedolla sekä itämään tietäjien vierailusta. Konsertin kohokohta koetaan seimen äärellä, O Magnum Mysterium, suuren salaisuuden luona. Esitys jaksottuu suomalaisten runoilijoiden runokatkelmin.


Vanhimmat konsertissamme kuultavat kappaleet ovat keskiajalta, uusimmat meidän aikamme säveltäjiltä. Suomalaisten joululaulujen lisäksi kuullaan joulumusiikkia Venäjältä, Ukrainasta, Amerikasta, Ranskasta, Sakasta ja Itävallasta.

Ohjelma

1. Veni, veni, Emanuel (Gregoriaaninen sävelmä)

V.A. Koskenniemi: katkelma runosta Maria


2. Maria, Herran piikanen (Itävaltalainen sävelmä, suom. Anna-Maija Raittila)
3. Bogoroditse Devo (Sergei Rachmaninov, op. 37)


P. Mustapää: katkelma runosta Puer natus in Betlehem
4. Paimenen yösoitto (Jari Levy, sov. Outi Mattila)


5. Maa on niin kaunis (Saksalainen sävelmä, sov. Merja Rajala)


Kanteletar: katkelma Neitsy Maarian virrestä


6. O Magnum Mysterium (Morten Lauridsen)
7. Mä kanssa paimenten (Ilkka Kuusisto, K. V. Tamminen)


Hilja Haahti: katkelma runosta Matkalla joulukirkkoon


8. Joulukirkkoon (R. Raala, Immi Hellén, sov. Merja Rajala)

Scroll to Top