Joulun tarina -konsertit 2021

Vox Polaris -kuoron Joulun tarina -konsertteja kuullaan tänä vuonna Iisalmessa, Varkaudessa ja Kuopiossa  joulukuussa 2021.

Vox Polaris -kuoro on luonut johtajansa taitavassa ohjauksessa monipuolisen ja omanlaisensa joulukonserttikokonaisuuden, Joulun tarinan, jossa laulut ja runot vuorottelevat. Ohjelmistovalinnat tuovat hienosti esiin kuoron intohimon monenlaiseen musiikkiin. Jo ensimmäisenä esitysvuotenaan 2018 konsertti sai paljon kiitosta ja se kannusti kuoroa jatkamaan joulun tarinan kertomista myös seuraavina vuosina hieman aina varioiden konserttikappaleita.

Joulun tarinaa on esitetty Kuopion tuomiokirkon lisäksi myös lähialueiden kirkoissa.  Jouluna 2020 kaikki konsertit peruuntuivat viime hetkellä koronatilanteen takia. Vihdoinkin nyt, jouluna 2021, ovat vuorossa Iisalmen ja Varkauden konsertit, vuoden alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin.

Joulun tarina -konsertti kuljettaa kuulijat joulun ajan tapahtumien läpi. Eri vuosisatojen ja eri kulttuurien joulumusiikki tuo omat näkökulmansa ikiaikaisiin kertomuksiin ja suomalaisiin jouluperinteisiin. Joulun tarina alkaa ennustuksista ja päättyy joulun kellojen sointiin. Se kertoo Marian ja enkelin tapaamisesta, paimenista ja enkeleistä kedolla sekä itämään tietäjien vierailusta. Konsertin kohokohta koetaan seimen äärellä, O Magnum Mysterium, suuren salaisuuden luona. Esitys jaksottuu suomalaisten runoilijoiden runokatkelmin.

Vanhimmat konsertissa kuultavat kappaleet ovat keskiajalta, uusimmat meidän aikamme säveltäjiltä. Suomalaisten joululaulujen lisäksi kuullaan joulumusiikkia Venäjältä, Espanjasta, Amerikasta, Ranskasta, Ruotsista, Saksasta ja Itävallasta.

Scroll to Top