Vox Polaris 10 vuotta juhlakonsertti

Syksyllä 2011 syntyi seitsemän kuopiolaisen kuoroaktiivin mielissä ajatus perustaa Kuopion seudulle uusi sitoutumaton ja korkeatasoinen sekakuoro. Kuoroon valittiin reilut 20 laulajaa ja se aloitti toimintansa alkuvuodesta 2012 kuoronjohtaja Mari Koistisen ohjauksessa. Kuoron ensimmäinen julkinen esiintyminen oli saman vuoden elokuussa ja siitä alkoi Vox Polaris -kuoron tarina. 

Lauantaina 20.10.2022 juhlitaan Vox Polariksen kymmenvuotista taivalta juhlakonsertin merkeissä Kuopion tuomiokirkossa. Konsertin pääteoksena kuullaan Gabriel Faurén Requiem solistien ja urkurin kanssa esitettynä. Sen lisäksi konsertissa kuullaan poimintoja Vox Polariksen vuonna 2021 Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston tuella toteutetuista Responsorio-konserteista, joissa käytiin vuoropuhelua vanhan musiikin ja sen inspiroiman nykymusiikin välillä. 

Päivi Welling, sopraano

 

Päivi Welling on kuopiolainen laulaja ja laulunopettaja. Hän on tehnyt töitä musiikinopetuksen parissa pian 20 vuoden ajan. Opetustyön ohessa hän on ollut mukana vuosien varrella monissa projektiluotoisissa töissä, kuten esimerkiksi Savonlinnan oopperajuhlakuorossa, Varkauden laulun äänenmuodostuksen opettajana, Joulumieltä jokaiselle-konserttien taustalaulajana sekä Itä-Suomen kamarikuorossa.

Päivi Welling on kuopiolaisen naiskuoro Laululikkojen kuoronjohtaja. Vox Polaris-kuorossa hän on ollut mukana vuodesta 2017 lähtien, laulaen myös kuoron ohjelmiston sopraanosoolo-osuuksia. 

Olli-Tapio Tikkanen, baritoni

 

Baritoni Olli-Tapio Tikkanen suorittaa tällä hetkellä maisteriopintoja Sibelius-Akatemian laulumusiikinosastolla. Tikkanen on valmistunut musiikkipedagogiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta 2019. Kevään 2021 hän sai viettää arvostetussa Mozarteum-yliopistossa Salzburgissa saaden oppia prof. Andreas Maccolta.

Oopperan parissa Tikkanen on tehnyt mm. roolit Rimski-Korsakovin oopperassa Kaštšei Kuolematon (Prinssi Ivan-Korolevich), Verdin oopperassa Rigoletto (Matteo Borsa), Haydn oopperassa Il Mondo della Luna (Buonafede) ja Uljas Pulkkiksen oopperassa Raatteentie (Marttinen/Kyander). Hän paneutuu mielellään myös liedmusiikin saloihin ja on kovin kiinnostunut ajatuksista ja tunteista kappaleiden takana.

Syksyllä 2022 Tikkanen esiintyy Dr. Falken roolissa J. Strauss II:n Lepakko-operetissa Porissa ja Kokkolan Syyskamarifestivaalilla tulkiten mm. Mahlerin vaeltavan kisällin laulut. Tikkanen on laulanut finalistina niin Helsinki Lied -kilpailussa 2015 kuin Timo Mustakallio -laulukilpailussa 2019.

Anu Pulkkinen, urut

 

Anu Pulkkinen on Kuopion tuomiokirkon urkuri ja Sibelius-Akatemian urkujensoiton tuntiopettaja. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 1998, ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon Kari Jussilan urkuluokalla 2001.

Pulkkinen on soittanut useilla urkujensoiton mestarikursseilla, mm. Pariisissa Naji Hakimin oppilaana. Hän on soolokonserttien lisäksi esiintynyt Kuopion Kaupunginorkesterin sekä erilaisten kamarimusiikkiyhtyeiden ja solistien kanssa sekä urkurina, cembalistina että pianistina. Konserttimatkoja hän on tehnyt Itävaltaan, Unkariin, Saksaan ja Viroon.

Scroll to Top